OM: grote slag internationale wiethandel

Het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Nederland heeft dinsdag naar eigen zeggen een grote slag geslagen in een onderzoek naar internationale wiethandel. Bij invallen op vijftien plaatsen in Groningen en Drenthe werden onder meer tientallen kilo's wiet, honderden wietplanten, duizenden euro’s aan contanten en voertuigen in beslag genomen. Een verdachte is aangehouden.

De invallen waren dinsdag op vijftien verschillende plaatsen – woningen en bedrijpspanden – in Groningen en Drenthe. Vooral in Emmen ontdekte de politie veel kwekerijen. De verdachte  (34) werd ook in zijn woning in Emmen aangehouden.

De politie kreeg eerder informatie over een drugstransport van Nederland naar Duitsland. Vervolgens ontstond er een maandenlang onderzoek waarbij in Duitsland ook een man en vrouw uit Emmen werden aangehouden. Zij zitten nog vast bij onze oosterburen.

Het onderzoek leidde verder tot de invallen van dinsdag. Naast veel kilo’s wiet en verschillende kwekerijen, heeft de politie ook cocaïne, diverse voertuigen en tientallen duizenden euro’s in beslag genomen.