OM: ‘Hoes gaf opdracht voor ontvoering Magico’ (UPDATE)

Eén van de hoofdrolspelers van de Mocro-oorlog in Amsterdam wordt er door de Belgische federale autoriteiten van verdacht opdracht te hebben gegeven voor de ontvoering van de broer van drugsbaron Othman E. B.. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen zaterdag.

Parijs

De krant schrijft dat er een doorbraak is in het onderzoek naar de ontvoering van Younes “El Magico” E. B. (23). Vier mannen uit zware criminele milieu in Parijs zitten in de cel. Het gaat om de Malinees Mohamed K., de Senegalees S. en de Marokkanen Hacene S. en Rachid B. Die vier werden de voorbije weken opgepakt in Nederland. Drie zijn inmiddels overgeleverd aan het parket in Antwerpen.

Ontsnapt

De Parijzenaars worden ervan verdacht Younes E.B. in Antwerpen te hebben gekidnapt toen hij midden november 2016 naar buiten wandelde uit de Basic Fit aan de Slachthuislaan in Antwerpen. Younes is de jongere broer van de Antwerpse drugsbaron Othman E.B., waarvan de politie denkt dat hij een van de grootste cocaïnesmokkelaars van Europa is.

Younes zou zijn meegenomen naar een safehouse in Brussel en vandaar naar Frankrijk, terwijl de ontvoerders met zijn broer Othman E.B. onderhandelden over het losgeld. Eind december kwam Younes E. B. vrij. Hij zei te zijn ontsnapt.

Marokko

De Belgische politie verdenkt Houssine A. S. (“Hoes”, 36) ervan de opdrachtgever te zijn geweest. Hoes zou het hebben voorzien op zijn Antwerpse rivaal E. B. omdat deze hem met bepaalde Nederlandse compagnons buitenspel zette in de cocaïnehandel via Antwerpen.

A. S. is voortvluchtig. Hij vluchtte enkele jaren geleden naar Marokko, waar hij enige tijd vastzat. Er zijn geruchten dat hij veel in Marokko en in Latijns-Amerikaanse landen verblijft.

Hoes A. S. groeide op in de Amsterdamse Pijp en was een jeugdvriend van de in 2014 vermoorde Gwenneth Martha. Later ontstond er een conflict binnen de groep van Martha, dat in 2012 leidde tot de moorden op Najeb Bouhbouh in Antwerpen en de dubbele moord in de Staatsliedenbuurt en waarschijnlijk een reeks andere onderwereldmoorden. A. S. kwam in het kamp van Benaouf A., het beoogde doelwit van de aanslag in de Staatsliedenbuurt die overleefde.

Er zijn de laatste weken spanningen in het criminele milieu van Antwerpen die mogelijk ook met Nederlandse criminelen van doen hebben.