OM: ‘Meerdere bewijzen in moordzaak Halil Erol’

Dinsdagochtend was er een inleidende zitting in de moordzaak van Halil Erol (foto). Het Openbaar Ministerie denkt meerdere bewijzen in handen te hebben die duiden op betrokkenheid van verdachte Matthias M. (42), zoals een dekbedovertrek en een stoelhoes van Ikea.

Romp

De romp van het in stukken gesneden lichaam van Erol werd in 2013 gevonden in een natuurgebied in Wanneperveen. De romp was gewikkeld in een dekbedovertrek. Volgens justitie is er dna van Matthias M. op het dekbedovertrek gevonden. Ook is er een foto waarop de verdachte te zien is met het dekbedovertrek. Die foto is in 2006 gemaakt in de Van Mesdag-tbs-kliniek. M. verbleef daar nadat hij in 1998 werd veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs voor doodslag en verkrachting van fysiotherapeute Anne-Marie van Loon. Volgens de advocaat van M. heeft zijn cliënt het dekbedovertrek (foto hieronder) eerder al weg gegeven aan een kringloopwinkel en is hij daardoor niet aan de gevonden romp te linken.

Met de dood bedreigd

Ook een overtrekhoes van een IKEA-stoel, die bij andere lichaamsdelen van Erol werd gevonden, zou aan de verdachte te linken zijn. De armen, benen en voeten van Erol zaten in zo’n Ikea-zak, die in juni 2010 in de Steenwijker Aa bij Eesveen werd gevonden. Daar komt bij dat het slachtoffer door M. met de dood zou zijn bedreigd. Erol had hierover met familieleden gesproken, zo schrijft nu.nl.

Vrouwen

Naast Matthias M. zijn er nog 2 verdachten: de ex van slachtoffer Halil Erol en de ex van Matthias M. Beide vrouwen zitten niet vast, maar zijn nog wel verdachte. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat Erol bij een bezoek aan M. en diens toenmalige vriendin in hun woning in Meppel op 6 februari 2010 om het leven is gekomen.

‘Ik snap er geen fuck van’

Matthias, die al eerder voor de moord op Erol werd aangehouden, maar weer werd vrijgelaten, ontkent iedere betrokkenheid. ‘Ik heb niets met die zaak te maken. Ik snap er geen fuck van. Ik word er gestoord van.’ Aldus RTV Oost.