Vrouw aangehouden voor moord op Halil Erol (UPDATE)

In het onderzoek naar de moord op de Turkse-Nederlander Halil Erol (foto) uit 2010 is op maandagmorgen 17 juni een 40-jarige inwoonster van Haarlem aangehouden. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de destijds 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk. Enkele dagen geleden werd ook al ex-tbs-er Matthias M. (42) aangehouden.

Het was voor de tweede keer dat M., afkomstig uit Meppel, werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Erol. Eerder werd hij in 2010 al eens opgepakt voor de moord op de Turkse-Nederlander. Hij werd toen wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. Nieuw forensisch onderzoek heeft tot de aanhouding van Matthias M. geleid, wiens voormalige woning ook door de politie werd doorzocht. Het nieuwe onderzoek zou dna-bewijs opgeleverd hebben.

Doodslag en verkrachting

Matthias M. werd in 1998 veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs voor doodslag en verkrachting van fysiotherapeute Anne-Marie van Loon. Zijn tbs zou na 2 jaar zijn beëindigd.

Op grond waarvan de 40-jarige vrouw uit Haarlem is aangehouden is niet bekend. Bronnen melden aan dagblad De Stentor dat het zou gaan om de ex van Erol – ook zij zat al eens eerder vast voor de moord, maar werd ook weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De politie wilde niets kwijt over de identiteit van de vandaag aangehouden vrouw.

Verdwenen

Halil Erol, vader van twee jonge dochters, verdween op zaterdag 6 februari 2010. Later dat jaar en in 2013 werden lichaamsdelen van hem teruggevonden in Steenwijk en in natuurgebied Wanneperveen. Halil Erol zou zaterdag 6 februari 2010 nog een deel van de dag hebben doorgebracht in de woning van Matthias M., samen met zijn ex-vrouw en zijn kinderen. Het laatste contact dat de van oorsprong Turkse Halil Erol met zijn ex-vrouw zou hebben gehad, was later die zaterdagavond.

Duitsland

De volgende ochtend, zondag 7 februari rond 11.00 uur, werd met de mobiele telefoon van Halil contact gezocht met de mobiele telefoon van zijn ex-vrouw. Zijn gsm bevond zich op dat moment in de buurt van Zevenaar bij de grensovergang met Duitsland. Omdat zijn ex-vrouw op dat moment haar telefoon niet hoorde, kwam er geen verbinding tot stand.

Auto uitgebrand

Een maand later werd de auto van Halil Erol, een zilvergrijze Daewoo Lanos, brandend aangetroffen op de Kerklaan in Haren (provincie Groningen). Opvallend was dat de kentekenplaten van de auto waren verwijderd.