OM publiceert beeld arrestatie moordverdachten

De Amsterdamse politie en Openbaar Ministerie hebben beelden van de observatie, achtervolging en arrestatie van vier verdachten in de Knokkestraat in Amsterdam-Nieuw Sloten naar buiten gebracht. Vorige maand eiste de officier van justitie tot 12 jaar voor mede plegen voorbereiden liquidatie.

Klemgereden

Een politiehelikopter hield de twee auto’s met de vier verdachten vanuit de lucht in de gaten terwijl een staart van arrestatie- en obersvatieteam hen achtervolgde. De stoet neemt de A10-West en draait vervolgens Nieuw Sloten in. Het viertal wordt klemgereden in de Knokkestraat in Nieuw Sloten.

Kalashnikovs

Een betrokken BMW werd eind december 2014 gestolen in Amsterdam en werd in Eindhoven aangetroffen. Bij een heimelijke inkijkoperatie vonden rechercheurs onder meer twee Kalashnikovs en een jerrycan benzine.

Hoofdbureau

Op het hoofdbureau van de politie in Amsterdam volgden recherchechefs en officier van justitie Hetty Hoekstra de gebeurtenissen. Hoekstra wilde vermijden dat de voertuigen de stad inreden maar net op het moment dat het arrestatieteam wilde ingrijpen namen de twee voertuigen plotseling de afslag.

Beelden op AT5:

Zie ook:
Politie steeds vaker ster in eigen reality-tv