OM onderzoekt liquidatie onderwijzer toch

Het Openbaar Ministerie stelt toch een nieuw onderzoek in naar de betrokkenheid van de Brit Robert Dawes bij de liquidatie van de Groninger onderwijzer Gerard Meesters in 2002. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Vorig jaar deden de nabestaanden van Meesters aangifte tegen D.

Nieuwe informatie

Robert Dawes is volgens hen – en ook volgens het Openbaar Ministerie – de man die opdracht gaf voor de moord op Meesters. De officier van justitie zei dat tijdens een zitting in de zaak van de man die is veroordeeld voor het doodschieten van Meesters, Daniel S. (59).

Het Openbaar Ministerie laat nu weten dat na de aangifte door Koen en Annemarie Meesters – de kinderen van het slachtoffer – opnieuw naar het dossier is gekeken. Ook is er daarna nieuwe informatie binnengekomen. Dat is de aanleiding voor een nieuwe onderzoek. Meer wilde het OM niet vertellen tegen het Dagblad van het Noorden.

Levenslang

Meesters is in november 2002 in zijn woning aan de Uranusstraat in Groningen geliquideerd. De Brit Daniel S. werd in 2005 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Overigens heeft S. altijd ontkend dat hij de schutter was. S. heeft in de gevangenis een gesprek gehad met Koen en Annemarie Meesters.

Amsterdammers Gwenette Martha (doodgeschoten in 2014) en de voortvluchtige Etou’s B. zijn veroordeeld voor een eerdere bedreiging van Meesters.

Drugsschuld

Robert Dawes, die in Frankrijk in voorlopige hechtenis zit voor een groot coketransport, leidde een criminele organisatie. De zus van Meesters zou een drugsschuld aan Dawes hebben. Dawes wilde dat Gerard Meesters zou vertellen waar zij zich bevond. Hij wist dat niet. Hij had zelf niets met criminaliteit te maken.

Zie ook:

Moordenaar Meesters niet naar Engeland