OM: verdachte drugsmoord bekent

De 31-jarige Diego U. heeft tegenover een medeverdachte in een andere zaak bekend dat hij Joey Moes (foto) heeft doodgeschoten. Dat heeft de officier van justitie donderdagochtend gezegd tijdens een zitting in de rechtbank van Zwolle, meldt RTV Oost.

Vorig jaar werd U. door de rechtbank in Almelo vrijgelaten omdat er niet genoeg bewijs was om hem vast te houden. De politie denkt dat hij Moes, die in december 2014 werd doodgeschoten, heeft omgebracht vanwege een conflict over een partij drugs.

Zelfde advocatenkantoor

Afgelopen november werd U. opnieuw aangehouden voor een gewapende woningoverval. Daarvoor werd ook een tweede man opgepakt, die beweert dat U. tegen hem heeft gezegd dat hij Moes heeft doodgeschoten. U. zou het verhaal twee keer hebben verteld.

De officier van justitie wil de man graag horen als getuige. Probleem is dat zowel U. als de medeverdachte een advocaat hebben van hetzelfde kantoor. De officier heeft daarom een lijstje met advocaten aan de man voorgelegd, die hem ook bij zouden kunnen staan. Ook wil het OM de man mogelijk een deal aanbieden, waarbij justitie een minder hoge straf zal eisen voor de overval.

Zwangere vrouw

De advocaat van de medeverdachte heeft het OM gevraagd te stoppen met het vragen om een verklaring. De hoogzwangere vrouw van de verdachte zou worden lastiggevallen. ‘Om de haverklap staan er politiemensen bij haar voor de deur die willen dat er een verklaring wordt afgelegd.’

Van U. heeft altijd ontkend dat hij Moes heeft doodgeschoten. Hij zegt dat ene ‘Sam’ dat heeft gedaan.