Oncoloog staat terecht voor witwassen

De gepensioneerde hoogleraar kankerzorg Gerrit S. van het Erasmus MC staat woensdag voor de rechtbank omdat hij jarenlang miljoenen van farmaceutische bedrijven naar een geheime rekening in Luxemburg zou hebben gesluisd. De Telegraaf baseert zich op bronnen uit het onderzoek.

Prostaatkanker

S. staat terecht op verdenking van witwassen en belastingontduiking. De informatie in de zaak zou afkomstig zijn van de analyse die de Belastingdienst heeft gedaan van transacties met buitenlandse betaalkaarten. De Telegraaf schrijft dat S. cash geld dat hij kreeg van farmaceuten stilletjes overmaakte naar zijn geheime bankrekening in Luxemburg. S. was onder meer hoogleraar op de oncologieafdeling bij het Erasmus MC in Rotterdam en gespecialiseerd in prostaatkanker.

Vliegtuigje

In 2014 was er een inval bij S.. Justitie liet een klein privévliegtuig, twee hypotheekvrije appartementen in Amsterdam, een Mercedes en 775.000 euro aan cash in beslag nemen. De nam hij vanuit Luxemburg mee bij het reservewiel van zijn auto hebben verstopt. In zijn woning in Amsterdam zou hij biljetten in ventilatieschachten hebben gestopt.

In het Reformatorisch Dagblad liet de gelovige S. in de jaren negentig weten dat hij een afkeer heeft van uiterlijk vertoon van rijkdom.

Zie ook:

FIOD arresteert oudere zwartspaarders

Witwassen met buitenlandse betaalkaarten