‘Onderzoek Antwerpse ontvoering bijna klaar’

Het onderzoek naar de ontvoering op 15 november 2016 van de toen 21-jarige Younes El B. in Antwerpen is bijna rond. Volgens de Gazet van Antwerpen kan de rechtszaak tegen vier Franse verdachten binnenkort beginnen. Twee Nederlanders die de opdracht zouden hebben gegeven Houssine “Hoes” A. en Abdelhamid “Kikker” A. zijn er niet bij.

Dubai

Othman El B. verblijft in Dubai waar hij in exclusieve horloges handelt. Volgens de Gazet denkt de recherche dat hij cocaïnetransporten organiseerde en daarmee in conflict kwam met Amsterdammer Houssine A.. De verdenking is dat toen door A. vier Parijse gangsters broer Younes El B. liet ontvoeren. Die laatste zou trouwens een van de verdachten zijn in hetzelfde onderzoek waarin Frank Masmeijer veroordeeld is.

Op zeker moment werd Younes vrijgelaten. De politie rekende enige tijd later: Abou S., Mohamed K., Rachid B. en Hacene S. in als verdachten van de ontvoering. De verdachten hebben zich zwijgzaam getoond. Wel heeft Mohamed K. ontkend dat er sprake is was van een ontvoering. Hij zegt dat Younes vrijwillig is meegegaan tot een zakelijk conflict tussen de familie El B. en Hoes A. zou zijn geklaard.

Acht verdachten

Er zijn acht verdachten in beeld bij de Belgische recherche. In Frankrijk is een man die El B. zou hebben bewaakt inmiddels geliquideerd. Bij een Brusselse stadswacht werden valse identiteitsbewijzen gevonden die in verband staan met Houssine A.. In een afgeluisterd telefoongesprek sprak Othman El B. over Hoes als de opdrachtgever. Overigens zijn de twee Nederlandse verdachten (A. en A.) steeds voortvluchtig geweest.

De Jood

De Belgen verdenkt de groep verdachten ook van moord op Abdelkader Bouker (De Jood). In 2015 zou een transport van 322 kilo cocaïne in Antwerpen door de politie zijn gepakt, dat Hoes A. en Bouker samen hadden gefinancierd. A. stelde Bouker verantwoordelijk voor het verlies maar die zou hebben geweigerd te betalen. Vervolgens zou A. opdracht hebben gegeven aan de Parijzenaars Bouker te laten verdwijnen.

Zie eerdere berichten:

‘Amsterdammer verdacht van twee ontvoeringen’

‘Aanslag op woning handlanger drugsbaron’