Ontsnapte gevangene Vught weer vast

De 21-jarige man die donderdagmiddag ontsnapte uit de gevangenis in Vught zit weer vast. Hij werd zondagmiddag door de politie aangehouden in Oss in een brandgang achter een woning. Dat meldt justitie op Twitter.

Bezoek

De gedetineerde ontsnapte uit de penitentiaire inrichting in Vught door met het bezoek mee naar buiten te lopen. Volgens de standaardprocedure werd meteen rond het gebouw van het huis van bewaring (Unit 7) gezocht, maar daar liep niemand meer.

Steekpartij Oss

De man zat vast in het huis van bewaring in een normaal regime. Hij wordt verdacht van poging moord c.q. doodslag in Oss op 22 december 2018 waarbij ’s nachts twee mannen bij een steekpartij gewond raakten. De verdachte verklaarde dat er sprake was van zelfverdediging.

Zwaar bewaakt

In de PI van Vught zijn verschillende zwaar bewaakte afdelingen zoals de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) en die voor Beheersproblematische Gedetineerden (BPG). De ontsnapping is opmerkelijk omdat ook de beveiliging van afdelingen met normaal regime zwaarder is dan in andere inrichtingen.

Zeldzaam

Ontsnappingen in Vught zijn dan ook zeldzaam. In 2014 was er nog wel kort iemand spoorloos op het terrein die zich had verstopt in een tuinhuisje. In 2010 ontsnapte een man door tussen de bezoekers naar buiten te lopen. Hij werd twee weken later opgepakt in België.