Ontsnapte tbs’er opgepakt in Helmond

De tbs’er Hans van B. die vorige week donderdag tijdens een begeleid verlof aan de aandacht van zijn begeleider wist te ontsnappen, is dinsdagavond opgepakt in Helmond. Dat maakt het Openbaar Ministerie woensdagochtend bekend.

Op de grens van de bebouwde kom in een open veld in Helmond werd de man rond 23:00 gevonden en aangehouden.

Begeleid verlof

Verschillende bronnen hebben tegen EO-radioprogramma Dit is de Dag gezegd dat Van B. veroordeeld is voor poging tot doodslag en dat hij alleen onder begeleiding op verlof mag. Vorige week donderdag was hij zijn begeleider te slim af. Waarom hij is gevlucht en hoe gevaarlijk de man is, is nog onduidelijk. Van B. zal komend jaar niet meer op verlof mogen. Dat is een standaard afspraak als tbs’ers zich niet aan hun verlofafspraken houden.

Vorige ontsnapping

Twee maanden geleden was de kliniek ook al een tbs’er kwijt. Hij keerde na onbegeleid verlof niet terug naar De Rooyse Wissel. Twee weken na zijn vermissing werd via Opsporing Verzocht zijn foto naar buiten gebracht door het Openbaar Ministerie. Hij werd een dag later in Maarssen aangehouden na een tip van iemand die hem had herkend.

Lees ook:

Tbs-kliniek ‘dichtgegooid’ na ophef

Teeven wil onderzoek naar tbs-kliniek

Tbs’er op verlof met vervalste pas

IGZ: Geen misstanden Rooyse Wissel