Ontvoerde broer topcrimineel weer terecht

Vijf weken nadat hij werd ontvoerd aan de Slachthuislaan in Antwerpen is Younes El B., de jongste broer van topcrimineel Othman EL B., weer thuis. Dat heeft zijn advocaat bevestigd aan de Gazet van Antwerpen.

Frankrijk

Volgens de Belgische federale gerechtelijke politie wist hij in Frankrijk te ontkomen en meldde hij zich bij de plaatselijke politie. Hij werd hij door leden van de federale gerechtelijke politie naar Antwerpen gebracht. Er zijn ook bronnen. die zeggen dat hij door een Frans arrestatieteam is bevrijd. Zijn advocaat reageerde verheugd tegen de Gazet: ‘Gelukkig is hij terecht, want ik begon stilaan te vrezen voor een slechte afloop. De ontvoering begon wat lang te duren.’

Losgeld

Vijf weken geleden werd Younes El B. gekidnapt toen hij Basic Fit aan de Slachthuislaan in Antwerpen verliet. De daders sleurden hem in een auto en scheurden weg. Kort daarop zouden de kidnappers contact hebben opgenomen met broer Othman El B., een Antwerpenaar van Marokkaanse origine die omschreven wordt als één van de grootste en rijkste cocaïnesmokkelaars in Nederland en België. De losprijs zou volgens de Gazet van Antwerpen ettelijke miljoenen zijn. Of en hoeveel er is betaald is niet duidelijk. De ontvoering zou in verband gebracht kunnen worden met een gewelddadig conflict tussen een groep Nederlandse Marokkanen en de groep waartoe Othman El B. wordt gerekend. De Nederlandse Marokkanen zouden de Antwerpse drugsbaron verwijten dat hij hen buitenspel heeft gezet in de cocaïnehandel tussen Zuid-Amerika en Antwerpen.

Masmeijer

Younes El B. werd gisteren als slachtoffer gehoord door de onderzoeksrechter. Daarna ging hij naar zijn familie. Vandaag moet hij voor de rechtbank verschijnen als verdachte in de grote cocaïnezaak tegen de Nederlandse televisiepresentator Frank Masmeijer.