‘Ontvoeringsbus’ ontdekt na melding van burger en ontvoerde persoon

Een melding van een burger en van een man die meldde te zijn ontvoerd, hebben geleid tot de vondst van de vermeende ‘ontvoeringsbus’ in Eindhoven.

Extra sloten

De politie pakte woensdagmiddag twee mannen op bij een bestelbus, die uitgerust was extra sloten en waarvan de laadruimte bedekt was met plastic. Dit meldde Omroep Brabant. De mannen werden aangehouden op het Spandersplein in Eindhoven.

Van binnen leek de grote Mercedes Sprinter ingericht om mensen mee te ontvoeren. Op de schuif- en achterdeur van de bus waren zware sloten gemonteerd. Het laadruim was bedekt met doorschijnend plastic en in de hoek leek een koelbox te staan. Op de zijkanten waren nog afdrukken van stickers van pakketbezorger DPD te zien.

Verdacht

De politie maakt bekend dat een 24-jarige man uit Eindhoven en een 28-jarige man uit Geldrop verdacht worden van betrokkenheid bij een ontvoering.

Ook de manier waarop de politie achter het bestaan van de bus kwam is nu bekend. De politie blijkt een telefoontje van een burger te hebben gekregen over ‘een verdachte situatie’.

Agenten troffen daarop het witte busje aan, reden de bus klem, waarop ze een controle uitvoerden. In de bus troffen de agenten de extra aangebrachte sloten op de deuren aan en het plastic. De politie in een bericht: ‘Het duo kon niet duidelijk uitleggen waarom de bus er zo uitzag.’

Beroofd

Daarna volgde nog een andere aanwijzing. Tijdens de controle van de bus kwam er op de meldkamer een telefoontje binnen van een man die meldde dat hij ‘eventjes’ van zijn vrijheid was beroofd.

Daarop is de politie nu een onderzoek gestart. Ze kan daarover nog niks vertellen. Ze heeft wel het vermoeden dat de bus eerder is gebruikt voor een crimineel doel. De bus is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.