Ontvoeringsslachtoffer Beverwijk veroordeeld voor witwassen 3 miljoen euro

De 37-jarige man uit Beverwijk die afgelopen weekend slachtoffer werd van een (mislukte) ontvoering is Ridoan B. B. werd in februari van dit jaar in hoger beroep veroordeeld tot 4 jaar cel voor het medeplegen van witwassen van 3,3 miljoen euro via zijn garagebedrijf Ribo in Wormerveer. Eerder had de rechtbank hem al dezelfde straf opgelegd.

De identiteit van het ontvoeringsslachtoffer wordt gemeld door het Noord-Hollands Dagblad.

Boterhamzakjes

De ruim 3 miljoen euro werd op 13 juni 2017 gevonden tijdens een politie-inval in garage Ribo aan de Inzet in Wormerveer. Ridoan B. was eigenaar van het bedrijf. Het geld was grotendeels verpakt in boterhamzakjes en was verstopt in een koelbox, toiletruimte, personenauto, autobanden en in een boodschappentas. Zowel het hof als de rechtbank heeft vastgesteld dat het geld vermoedelijk van criminele herkomst is. Bij de doorzoeking van het garagebedrijf werden ook een gestolen Mini Cooper en diverse gestolen auto-onderdelen aangetroffen. De wagens waaruit die onderdelen afkomstig waren, bleken tussen 2012 en 2016 te zijn gestolen.

Ridoan B. is ook veroordeeld voor het mishandelen van een agent.

Bestelbusje

B. werd zaterdagavond ontvoerd uit een woning aan de Melis Stokelaan in Beverwijk en in een bestelbusje gegooid. De politie zag de auto rijden op de Beneluxlaan waarna deze er met hoge snelheid vandoor ging. Bij de achtervolging werd Ridoan B.op de Hoflaan in Heemskerk uit de bestelbus gegooid. Enkele agenten bekommerden zich om het slachtoffer en andere politie-eenheden zetten de klopjacht voort. Het slachtoffer bleek zwaargewond. Uiteindelijk konden 4 verdachten in de leeftijd van 25 t/m 41 jaar.

Ridoan B. raakte door het geweld zwaargewond.