Ook Duitse MC-leden vechten tegen IS

Zeker twee leden van de motorclub Median Empire uit Keulen vechten in Syrië tegen IS. De twee zijn te zien op een foto op Facebook die twee weken geleden is genomen in de buurt van de Syrische stad Kobane, die al wekenlang wordt belegerd door IS-strijders. De leden staan in jacks van de motorclub op de foto.

Op de Facebookpagina van Median Empire, een motorclub die bestaat uit voornamelijk Koerdische leden, verschijnen regelmatig berichten over de leden die tegen IS vechten. ‘Terwijl anderen praten en praten, gaan onze jongens voorop in de strijd tegen IS’, zegt de voorzitter van het chapter van Keulen op de pagina.

Gisteren werd een foto van een man met een machinegeweer op de Facebookpagina gezet. Hij zou een vice-president van Median Empire zijn, en vechten in de buurt van de Syrische plaats Shengal. Het is niet duidelijk of hij eerder in de buurt van Kobane werd gefotografeerd.

Nachtkijkers

De motorclub leden vragen onder meer om nachtkijkers. Volgens de leden van Median Empire zijn de Koerden fors in het nadeel omdat IS-strijders wel nachtkijkers hebben. Ze roepen daarom op om een campagne te houden om producenten van nachtkijkers over te halen te leveren aan de Koerden.

De motorclub zou zelfs mogelijkheden bekijken om de nachtkijkers zelf in Syrië af te leveren. ‘Wanneer ze in Kobane niet meer nodig zijn, kunnen we de nachtkijkers op andere plekken goed gebruiken’, valt in de oproep te lezen.

Leden No Surrender in Irak

Vorige week werd bekend dat ook drie leden van No Surrender in Irak tegen IS vechten. Het gaat om leden uit Amsterdam, Rotterdam en Breda. President Klaas Otto zegt dat de mannen naar Irak zijn getrokken om onrecht te bestrijden. De drie zijn actief in de Iraakse stad Mosul, waar hevig wordt gevochten tussen IS-strijders en Koerdische soldaten.

Ene ‘Ron’ is door de Koerdische tv geïnterviewd, bekijk de video hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=DT2GS1iyyUY