Ook explosief in Jumbo in Zwolle

Een verdacht pakketje dat op 1 juli in een Jumbo-vestiging in Zwolle is gevonden, bevatte een explosieve stof. Dat meldt de politie. Er werden eerder al explosieven in winkels van Jumbo in Groningen gevonden, wat het vermoeden deed voeden dat de winkelketen wordt afgeperst. Dit is het eerste pakketje dat buiten Groningen wordt gevonden.

Of dit pakketje ook daadwerkelijk iets te maken heeft met de explosieven en bommeldingen in Groningen is onduidelijk. De politie onderzoekt die mogelijkheid nog.

Extra veiligheidsmaatregelen

De politie heeft met de Jumbo in Zwolle extra beveiligingsmaatregelen getroffen, meldt De Stentor. Dat gaat niet alleen om de winkel aan de Veemarkt, waar het pakketje werd gevonden, maar ook in de zeven andere vestigingen in Zwolle. Het pakketje werd op 1 juli gevonden door medewerkers van de supermarkt. Ze vertrouwden de zaak niet en waarschuwden de politie.

In Groningen is de politie al maanden bezig met een zoektocht naar een bommenlegger bij vestigingen van Jumbo. Op 8 mei werd in de stad een zwaar explosief gevonden in een filiaal aan de Wilhelminakade, op 31 mei kwam een bom tot ontploffing op het Overwinningsplein. Daar zijn beelden van de bommenlegger gemaakt. Op 6 juni werd de Euroborg, het winkelcentrum bij het stadion van FC Groningen, ontruimd in verband met een bommelding bij de Jumbo.