Ook kogels rollen uit 3D-printer (VIDEO)

Lukte het begin deze maand al om een volledig werkend vuurwapen bijna helemaal uit een 3D-printer te krijgen – alleen de slagpin werd niet door de printer gemaakt -, nu zijn er ook kogels 'geprint'. De 48-jarige Amerikaan Jeff Heeszel heeft een video op internet gezet waarin hij 3D-kogels afschiet met een (niet geprinte) shotgun. Beelden na de klik.

Een vriend van Heeszel printte drie verschillende kogels. De kogels werken nog lang niet zo goed als gewone kogels. Heezsel schoot van acht a negen meter op een dartbord, een stuk dennenhout van vijf centimeter dik en het hoofd van een paspop. De kogels volgen door het dartbord en het hout heen, maar de paspop bleef vrijwel onbeschadigd.

 

De kogels hebben weinig kracht omdat er geen kruit inzit. Daarom moeten de kogels met een shotgun afgeschoten worden. De kogels zijn gemaakt van plastic met een loden balletje voor extra gewicht. Wie de blauwdrukken heeft, zou ongeveer een  uurtje kwijt zijn met het printen van één kogel.

Heeszel zelf zegt dat de kogels niet erg praktisch zijn – hij noemt ze zelf 'crappy'. Het zou voornamelijk een leuke gadget zijn. Wel zegt de Amerikaan dat hij verrast was dat de kogels door het hout geschoten konden worden.

De vriend van Heeszel, die de kogels ontwierp, zegt dat hij de kogels wil verbeteren. Ze zijn nu grotendeels hol. Als de kogels massief zijn, zullen ze ook beter met luchtweerstand kunnen omgaan. 

Bekijk hieronder beelden van de kogels die worden afgeschoten op een dartbord, een plank hardhout en het hoofd van een paspop.

{youtube}PVyLGQUmXcg{/youtube}