‘Opgepakt Caloh Wagoh-lid voor liquidatie Tjong is bekende van Taghi’

De maandag opgepakte verdachte van de liquidatie van de 25-jarige Justin Jap Tjong is de 57-jarige Roël T. Hij is de vader van Ferrel T., die in maart werd veroordeeld tot 26 jaar cel wegens een moord en een moordpoging en is tevens een bekende van Ridouan Taghi. Dat meldt Het Parool.

Harddisks

Donderdag werd al bekend dat de 57-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats lid is van motorclub Caloh Wagoh. De aanhouding vond plaats na onderzoek naar in beslag genomen harde schijven van Caloh Wagoh-‘president’ Delano “Keylow” R. Die had door een blunder vele foto’s en video’s gemaakt van zeer belastende pgp-gesprekken op zijn computer. Daarin werden onder meer liquidaties besproken.

Vergismoord

Justin Jap Tjong werd op 31 januari 2017 in Amsterdam-Osdorp doodgeschoten. Hij was de bestuurder van de vluchtauto die betrokken was bij de vergismoord op Hakim Changachi, op 12 januari 2017 in Utrecht-Overvecht. Het beoogde doelwit was Khalid H., die twee dagen later ontsnapte aan een nieuwe liquidatiepoging toen hij het moordcommando betrapte. Jap Tjong moest uit de weg worden geruimd omdat hij zich voor die tweede moordpoging terugtrok en met een familielid sprak over de eerste moord.

Vader en zoon

Ferrel T. werd in maart tot 26 jaar cel veroordeeld wegens betrokkenheid bij zowel de moord op Changachi als het voorbereiden van de liquidatie van Khalid H. Volgens justitie was Ferrel T. één van de twee schutters die Changachi liquideerden.

Politie en justitie vermoeden tevens dat zijn vader Roël T. in opdracht van Ridouan Taghi heeft geholpen Jap Tjong te liquideren. T. was een bekende van Taghi en lid van motorclub Caloh Wagoh, die volgens justitie een reeks liquidaties pleegde in opdracht van Taghi.