Opnieuw celstraf geëist tegen JayJay

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag 2 jaar cel geëist tegen Jason L., alias JayJay (foto). Ook moet hij 150.000 euro betalen. Het OM verdenkt de voormalig rapper onder andere van witwassen. Vorig jaar werd JayJay al veroordeeld voor het medeplegen van moord op Abderrahim “Appie” Belhadj. Hij kreeg toen 14 jaar cel

Volgens justitie heeft JayJay in ongeveer 2 jaar tijd een slordige 150.000 euro aan crimineel geld wit gewassen. Ook verdenkt het OM hem van mishandeling in de Rotterdamse club Blu, in april 2016. Daarbij zouden de 3 slachtoffers onder andere zijn geslagen met flessen. Maar het Openbaar Ministerie heeft daarvoor onvoldoende bewijs, vindt het zelf.

Rolexen

Jason L. zou volgens justitie met liquidaties zijn geld hebben verdiend. Met dat crimineel verkregen geld zou hij onder andere 2 Rolexen hebben gekocht ter waarde van meer dan 10.000 euro. Ook besteedde hij geld aan dure reizen naar onder meer Dubai, de Dominicaanse Republiek, Curaçao, Egypte en Jamaica. Verder zou hij ongeveer drieduizend euro hebben uitgegeven ’ten behoeve van behandeling aan zijn gebit’.

‘Absurd’

AT5 meldt dat Manon Aalmoes, de advocaat van L., het ‘absurd’ vindt dat zelfs de tandartskosten worden opgevoerd voor witwassen. Ze vindt dat het Openbaar Ministerie ‘spijkers op laag water zoekt’. Aalmoes doelde daarbij onder andere op het feit dat het OM Jason L. verdenkt van de aanschaf van een wit gouden koningsketting ter waarde van zo’n 5000 euro. Volgens Aalmoes had L. die ketting geleend van een vriend, die dat tijdens de rechtszitting vandaag bevestigde.

De eventuele straf voor witwassen komt bovenop de 14 jaar cel waarvoor L. in november 2017 is veroordeeld. Tegen die straf voor het medeplegen van moord is Jason L. in hoger beroep gegaan.