Opnieuw huiszoekingen in zaak Freddy Jansen

De politie doorzoekt opnieuw drie panden doorzocht in de zaak rond de moord op Freddy Jansen uit Valkenswaard. In Brabant worden panden in Den Hout en Breda doorzocht. Het derde pand dat wordt uitgekamd staat in België. Dat meldt BN/DeStem. 20 juni werd er ook al een loods in Hulten doorzocht. Het lichaam van Jansen werd 4 juni in het Markkanaal bij Den Hout gevonden.

De loods in Den Hout wordt bewaakt door zwaar bewapende speciale politie-eenheden. De loods die vorige week zaterdag werd doorzocht, werd ook al bewaakt met machinegeweren.

Burgemeester bedreigd

De eigenaar van de loods in Hulten zou de burgemeester hebben bedreigd. Jan B. dreigde toen met kalasjnikovs en handgranaten naar het gemeentehuis te komen om de burgemeester neer te schieten. In de loods werden in juni wapens gevonden. Eerder was er al een wietkwekerij aangetroffen in hetzelfde pand.

Het is niet duidelijk van wie de panden zijn waar de politie donderdag binnenviel. In Den Hout zijn specialisten met witte jassen en mondkapjes aan het zoeken, net als vorige week in Hulten. Toen werd mogelijk gezocht naar bloedsporen.

No Surrender

Jansen was een maand vermist toen zijn lichaam op 4 juni in Den Hout werd gevonden. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Jansen was geen onbekende in het criminele circuit, en lid van motorclub No Surrender.