Opnieuw levenslang geëist tegen George H.

In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie voor het gerechtshof van Amsterdam opnieuw levenslang geëist tegen George H. (27) voor dubbele moord. Hij zou twee jonge mannen hebben vergiftigd om zo levensverzekeringen te kunnen opstrijken. De rechtbank legde eerder levenslang op.

Monsterachtig

De advocaat-generaal noemt het gedrag van de verdachte ‘ronduit monsterachtig’ en zegt er niet aan te twijfelen dat hij ook in de toekomst in staat zal zijn om ‘zonder enige gewetenswroeging iemand om het leven te brengen wanneer hem dat zo uitkomt.’

Spierverslappend middel

In 2013 bracht George H. twee jongens van 22 en 24 jaar uit de Dominicaanse Republiek om het leven. Toxicologisch onderzoek heeft uitgewezen dat beide mannen een spierverslappend middel toegediend hebben gekregen. Daardoor werkten vitale organen niet meer. Bij een doorzoeking van de woning van de verdachte werden behalve spuiten en naalden ook een spierverslappend middel aangetroffen dat alleen gebruikt wordt bij chirurgische ingrepen. Op diverse voorwerpen werd dna van de verdachte aangetroffen.

Onwel

Op 13 november 2013 belde H. zelf met de alarmcentrale omdat iemand bij hem in huis onwel was geworden. Al bestaande verdenkingen  van verzekeringsfraude leidden ertoe dat onderzoek werd gedaan naar de doodsoorzaak van de overleden man. Ook bleek dat H. voor de verdachte via zijn moeder begunstigde was van een levensverzekering, die de overledene kort voor zijn overlijden had afgesloten. De recherche kwam via terugrechercheren uit bij andere zaken. Ook een man die op 30 augustus 2013 was overleden bleek kort voor zijn overlijden een levensverzekering te hebben afgesloten met de verdachte als begunstigde.

Behulpzaamheid

De verdachte stond in de Dominicaanse gemeenschap in Amsterdam-Zuidoost bekend om zijn behulpzaamheid. Bovendien sprak hij Spaans en Nederlands en had hij enige juridische kennis. Hij wierp zich op om financiële en verzekerings- of gezondheidskwesties voor mensen af te handelen. Maar hij werkte ook als souteneur op de Wallen. Hij was verdachte in  belastingfraudezaken die op de Wallen speelden. Ook is hij verdachte in andere oplichtingszaken bij verzekeringsmaatschappijen.

Zie ook:

Mysterie rond ‘medicijnmoorden’