Opnieuw lid Caloh Wagoh aangehouden voor liquidatie

De politie heeft dinsdagochtend in een woning in Rijswijk een 31-jarige Hagenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Stefaan Bogaerts (foto) op 21 september vorig jaar in Spijkenisse. Eerder werd voor de moord een 47-jarige man uit Den Haag opgepakt. Beide verdachten zijn lid van motorclub Caloh Wagoh. 

Bij de aanhouding dinsdag van de verdachte 31-jarige man uit Den Haag werden ook vuurwapens, verdovende middelen en andere goederen aangetroffen en in beslag genomen. Tijdens zijn arrestatie bevond de verdachte zich in het huis van een vriend.

Kopstukken

Caloh Wagoh is volgens het Openbaar Ministerie een motorclub die zich met onder meer geweldsmisdrijven en wapenbezit bezighoudt. De leden van de motorclub vormen in de ogen van het OM daarom een criminele organisatie. Justitie beschouwt Greg R. (70) en de 48-jarige Delano “KeyLow” R. uit Leiden als kopstukken van Caloh Wagoh. Zij zijn onlangs opgepakt voor betrokkenheid bij de liquidatie van Jaïr Wessels. In die zaak is Tony de G. kroongetuige geworden. Wessels werd in juli 2017 doodgeschoten in Breukelen.

Zwarte BMW

Ruim twee maanden later werd de Belg Stefaan Bogaerts geliquideerd in Spijkenisse. Nadat Bogaerts op 21 september iets voor half tien ’s avonds zijn auto parkeerde, werd hij vrijwel direct van dichtbij onder vuur genomen. Hij overleed ter plekke. De daders vluchtten in een zwarte BMW M5 Touring. Die auto werd later brandend aangetroffen in Barendrecht, naast pannenkoekenhuis De Oude Maas aan de Achterzeedijk.

Kroeg

Bogaerts bleek te zijn doodgeschoten tegenover een kroeg in Spijkenisse waar destijds vaak leden van de motorclub Caloh Wagoh kwamen. De politie verklaarde begin oktober van dit jaar te onderzoeken of leden van Caloh Wagoh betrokken zouden zijn geweest bij de liquidatie van de Belgische zakenman. Het slachtoffer zou verzeild zijn geraakt in cocaïnehandel.