Opnieuw verdachte aangehouden voor vergisliquidatie (UPDATE)

De politie heeft maandag in zijn cel een 44-jarige man uit Schiedam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Rob Zweekhorst (foto). Die werd op 1 januari 2014 per vergissing doodgeschoten. In november vorig jaar pakte de politie al een eerste verdachte op.

Het ging toen om een 51-jarige Schiedammer. Een bron dichtbij het onderzoek meldde destijds aan Crimesite dat het ging om René F.

De NOS meldt dat de vandaag aangehouden verdachte de 44-jarige Jimmy R. is. Hij is de stiefzoon van drugsbaron Henk E. en zit momenteel een straf uit voor een liquidatiepoging op bovengenoemde René F. Die mislukte liquidatie vond plaats na de moord op Zweekhorst.

Vader

De 44-jarige Rob Zweekhorst, directeur van een GGZ-instelling, was vader van twee kinderen. Hij werd vlakbij zijn woning in Berkel en Rodenrijs doodgeschoten toen hij zijn honden uitliet. Hij was slachtoffer van een persoonsverwisseling. Waarschijnlijk wilden de moordenaars zijn plaatsgenoot Dennis van den Berg liquideren, omdat deze verantwoordelijk werd gehouden voor een onderschepte partij cocaïne. Van den Berg is veroordeeld in de zaak van een cocaïnesmokkel middels de corrupte douanier Gerrit G.. Schiedammer René F. is ook veroordeeld in die zaak: tot vier jaar.

Zie ook:

“Paul”: Dubbelspel in de cocaïnemaffia

Gerechtshof wil “Paul” (nog) niet horen

Doussie-zaak: douanier Gerrit G. krijgt 14 jaar

Hoofdverdachte Doussie-zaak plots aangehouden