Otto: ik blafte wel af maar mishandelde niet

Nadat de rechtbank een verzoek om uitstel van de advocaat van Klaas Otto afwees is deze week de inhoudelijke behandeling in zijn zaak begonnen. Otto (50) ontkende tijdens de zitting zich schuldig te hebben gemaakt aan de ten laste gelegde afpersingen en (onder meer) het laten plaatsen van een handgranaat.

Knor

Otto erkende soms wel te schelden maar zei niemand te mishandelen. Wel zei hij ten aanzien van vermeend slachtoffer Danny van der G. dat hij zich niet laat bestelen. Iemand die hem besteelt: ‘die maak ik dood’.

De lijst van aanklachten begint met een aanslag met een granaat op een auto in Halsteren. Die auto was van de schoonouders van Jack J., een oude kennis van Otto uit het motorclubcircuit waar Otto op zoek naar was. Een paar weken later is er brand gesticht in het huis van Jack J. in Halsteren. Degene die daarvoor is veroordeeld zegt dat ene ‘Knor’ opdracht hiervoor gaf. Otto ontkent dat dit zijn bijnaam was.

Afgeblaft

Een autohandelaar uit het Belgische Poppel, Joop M., heeft verklaard door Otto bedreigd en mishandeld te zijn. Er was ruzie over de aanschaf van een Mercedes. Otto erkende M. wel te hebben ‘afgeblaft’. In België heeft M. acht jaar cel gekregen voor het schieten op Otto toen die op een dag bij hem voor de deur stond.

Rico Verhoeven

Ook garagehouder Danny van der G. zegt door Otto te zijn bedreigd en afgeperst. Van der G. raakte zwaargewond tijdens een mishandeling door twee mannen. Klaas Otto meende geld tegoed te hebben van Van der G., omdat hij de eerder genoemde Jack J. zou hebben geholpen te verdwijnen, aldus justitie. Otto stelt dat juist deze Danny hem bedreigde en ‘zijn vingers eraf wilde snijden’. De twee gingen jarenlang goed met elkaar om en spoten zelfs testosteron bij elkaar in.

Kickbokster Rico Verhoeven, die Van der G. kende van de sportschool, zegt Otto te hebben opgezocht om met hem te praten over de vermeende dreiging op Van der G..

Het Openbaar Ministerie verwijt Otto ook het beïnvloeden van getuigen. Omgekeerd heeft Otto aangifte gedaan tegen de politie omdat rechercheurs getuigen tegen hem zouden hebben opgezet.

Zie:

Klaas Otto doet aangifte tegen politieteam (UPDATE)

Nog altijd bang na infiltratieactie politie

‘Justitie jongleert met de zaak-Klaas Otto’

Bedreigingszaak Klaas Otto van tafel