Oud-materiaalman Feyenoord verdachte moord Raouf Ben Alita

Michel Z. (foto) wordt verdacht van de moord op de Belgische drugscrimineel Raouf Ben Alita. De 48-jarige Z. is oud-materiaalman van Feyenoord. Hij is eigenaar van de loods met oldtimers waar Ben Alita vermoedelijk om het leven werd gebracht. Dat meldt de Gazet van Antwerpen dinsdag. 

Gastgezin

De uit de kluiten gewassen Z. was eind jaren negentig materiaalman van Feyenoord. Volgens de Gazet van Antwerpen fungeerden Z. en zijn vrouw ook vaak als gastgezin voor jonge talenten die bij Feyenoord onder contract stonden, zoals de voormalig Belgische international Thomas Buffel : ‘Die mensen ademden Feyenoord’, zei Buffel in 2015 tegen Het Belang Van Limburg. ‘We verbleven daar met acht spelers. Ook Gill Swerts was erbij. Iedereen had er zijn eigen kamer. Die mensen kookten, deden de was. Een plezante bende was het, we aten altijd samen.Via Facebook heb ik nog een beetje contact met de familie.’ 

Broer

Later ging Z. zich toeleggen op de handel en reparatie van oldtimers. Zo had hij onder de naam Vintage Cars House een garage in het Belgische Stekene. Vermoedelijk werd Ben Alita daar vermoord. De Gazet schrijft over de bizarre manier waarop de politie Michel Z. op het spoor kwam. Kort na de moord op drugscrimineel Raouf Ben Alita werd zijn broer door de politie aangetroffen in de buurt van de garage van Z. De broer zat samen met twee andere mannen in een auto. Toen de politie het voertuig onderzocht werd een vuurwapen aangetroffen. De broer van Ben Alita werd daarop opgepakt.

Wraak

Het incident leidde de rechercheurs ook naar de loods. Bij nader onderzoek werden daar bloedsporen ontdekt, die mogelijk verband houden met de moord op de 41-jarige Raouf Ben Alita (foto). De alerte Belgische agenten vermoeden dat de broer van Ben Alita op wraak zinde en daarom bij de loods van Z. rondhing. (Tekst loopt door onder de afbeelding.)

Corrupte agenten

De naam van 48-jarige Michel Z. dook enkele jaren geleden op in een drugsonderzoek waarin ook Raouf B., de Antwerpse Hells Angels en enkele corrupte (ex-)politieagenten een rol speelden. Michel Z. werd door de vrienden van een rechercheur afgeperst, omdat ze dachten dat hij een deel van het drugsgeld van de Hells Angels zou verbergen. Ze wilde zo de hand leggen op het geld.

Het ernstig verminkte lichaam van Raouf Ben Alita werd op een afgelegen dijk in het Zeeuwse Kloosterzand gevonden. Hij was doodgeschoten en lag naast zijn Range Rover die in brand was gestoken.