Oud-verdachte Staatsliedenbuurt overleden

Stefan S., die is vrijgesproken voor de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in 2012, is overleden. Hij heeft waarschijnlijk zelfmoord gepleegd. S. was de derde verdachte die in Nederland terecht stond. Hij heeft waarschijnlijk een faciliterende rol gespeeld, maar was niet betrokken bij de liquidatie zelf.

De dood van S. werd dinsdag eerst gemeld op Vlinderscrime.nl; later kreeg RTL Boulevard het bericht bevestigd. De familie van S. heeft een bericht op Facebookgeplaatst. Daarin staat te lezen:

Hier een bericht van de familie van Stefan. Tot ons groot verdriet moeten wij jullie meedelen dat Stefan afgelopen week is overleden.
Hij is in zijn woning in Amsterdam in slaap gevallen en is niet meer wakker geworden.
Wij herinneren ons Stefan als een buitengewoon vriendelijke en gastvrije persoon met groot gevoel voor humor waar iedereen altijd welkom was.
We hopen dat ieder van jullie vooral met een glimlach zal terugdenken aan Stefan.

Geen aanwijzingen voor moord

De politie heeft onderzoek gedaan naar de dood van S., maar heeft geen aanwijzingen gevonden voor een misdrijf. Het gaat waarschijnlijk om zelfmoord. S. werd 46 jaar oud.

Voor de liquidaties in de Staatsliedenbuurt werd S. opgepakt na een undercoveroperatie. Hij zou onderdak hebben geboden aan Anouar B., die tot levenslang werd veroordeeld in de zaak. S. werd vrijgesproken van medeplichtigheid aan de liquidaties, maar kreeg wel honderd dagen celstraf omdat hij een kalasjnikov in zijn woning had liggen.