‘Oudste zoon Taghi opgepakt in Dubai’ (UPDATE)

De politie in Dubai heeft Faissal Taghi, de oudste zoon van Ridouan Taghi gearresteerd. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd na eerdere berichtgeving van de Telegraaf. De 22-jarige Faissal Taghi zou begin augustus al zijn aangehouden.

De arrestatie vond plaats op verzoek van Nederland. Faissal Taghi wordt door de politie en het Openbaar Ministerie verdacht van het voortzetten van de criminele activiteiten van zijn vader vanuit Dubai.

Italiaanse maffiabaas

De Nederlandse opsporingsdiensten voerden daarover al enkele jaren overleg met de politie in Dubai. Die gesprekken kwamen op gang nadat volgens justitie in Italië zou blijken dat de Italiaanse maffiabaas Raffaele Imperiale in 2021 per vrachtwagen 2,5 miljoen euro cash zou hebben laten bezorgen aan Taghi’s oudste zoon. Imperiale en Taghi’s oudste zoon zouden over dat geldtransport hebben gechat.

Uitleveringsverzoek

De autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben maandag aan het Nederlands OM bevestigd dat de 22-jarige Faissal Taghi in Dubai is aangehouden. Hij zit op dit moment vast. De VAE heeft na de aanhouding van Faissal Taghi een Nederlands uitleveringsverzoek in behandeling genomen. Nederland heeft sinds 1 augustus met de VAE verdragen voor wederzijdse rechtshulp in strafzaken en uitlevering.

Het OM meldt maandag dat Faissal Tagh in Nederland wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, die als doel heeft de internationale handel in drugs, witwassen en het voorbereiden van geweldsmisdrijven.