Overleden slachtoffer schietpartij gevonden (UPDATE)

Bij een schietpartij in Nijmegen is woensdagavond een dodelijk slachtoffer gevallen. De toedracht is nog onduidelijk.

Overleden

De politie trof woensdagavond rond elf uur in een woning aan de Scherpenkampweg in Nijmegen een slachtoffer aan van schoten. De persoon was al overleden, toen agenten ter plaatse kwamen, na een melding door buurtbewoners. Zij hoorden ‘meerdere, harde knallen’, meldt De Gelderlander.

Onderzoek

Onduidelijk is of een dader is aangehouden. Ook kon de politie de identiteit van het slachtoffer niet vrijgeven. De plaats delict in de woning is afgezet, om forensisch onderzoek te kunnen doen.

Terrein

De woning bevindt zich op het terrein van het voormalige zorgcomplex Kinderdorp Neerbosch in Nijmegen.

UPDATE:

Donderdagavond maakt de politie bekend dat het slachtoffer een man is. Het gaat om een 37-jarige Nijmegenaar. In tegenstelling tot wat eerder werd gemeld, was het slachtoffer zwaargewond toen het werd gevonden, om pas kort daarna te overlijden.

De politie meldt ook dat de schutter is ontkomen. Het Team Grootschalige Opsporing dat op de zaak zit, is daarom op zoek naar camerabeelden en ooggetuigenverslagen die kunnen helpen bij het vinden van de dader.

Allereerst zoekt het politieteam informatie rond de woning aan de Scherpenkampweg. Daarnaast vraagt ze om dashcam-beelden of camerabeelden genomen langs wegen die in de richting van Arnhem leiden, gemaakt tussen woensdag 25 augustus 18.30 uur en de volgend ochtend 07.00 uur.