Overvallers weggejaagd met frituurvet (VIDEO)

De Utrechtse politie heeft beelden vrijgegeven van een poging om een snackbar in Utrecht te overvallen. Dat gebeurde op donderdagavond 20 november vlak voor sluitingstijd, rond 22:45. Twee met een mes gewapende jongens stormen met plastic zakken over hun hoofd snackbar Elinkwijk in Utrecht-West binnen en beginnen te dreigen. In de winkel zijn op dat moment de eigenaar, eigenaresse en een klant.

De eigenaresse is niet onder de indruk, althans ze besproeit de jongens met de inhoud van een steelpan frituurvet. De klant slaat uiteindelijk met een stoel in op de overvallers. Zonder buit en wat slippend in het vet verlaten de twee even snel het cafetaria als ze kwamen. 

De verdachten zijn een ongeveer 18-jarige jongen van 1.68 en iets grotere andere jongen. Een buurtbewoner zag de twee wegvluchten in de richting van het Prins Bernhardplein.

Overigens was het verjagen met frituurvet geen Utrechtse primeur. De heldhaftige mevrouw Hau (51), van snackbar Woktaria aan het Graaf Ottoplein in Arnhem, deed dat in april vorig jaar ook al. Dat stond ook op video.

{youtube}U__oG87JigM{/youtube}