Paardenhandelaar ontkent cokesmokkel

De 52-jarige paardenhandelaar Mario van G. heeft tegenover de Britse rechter ontkend schuldig te zijn aan de smokkel van 50 kilo cocaïne. De coke werd in juli van dit jaar aangetroffen in een dubbele wand van een trailer met twee paarden die door Van G. werd bestuurd. De paardenhandelaar werd in Dover aangehouden

Van G. zal nu in november van dit jaar voor de Engelse rechter verschijnen voor de inhoudelijke behandeling van zijn zaak. Over het algemeen gelden er zware straffen in Engeland voor het smokkelen van drugs.

Tweede keer

Volgens L1 is het de tweede keer dat Van G., afkomstig uit het Limburgse Limbricht, door de Engelse autoriteiten wordt verdacht van drugssmokkel. Op Kerstavond 2015 bestuurde Van G. een paardentrailer die in Binfield werd aangehouden. In de paardenwagen vond de politie bijna tien kilo cocaïne en 22.320 pond aan cash geld. In een nabijgelegen woning, het adres waar de paardenhandelaar naar toe ging, vonden de Engelsen in een koffer op een kledingkast nog eens 213.700 pond aan cash. Na een acht dagen durend proces werd Van G. door een jury echter vrijgesproken van smokkel en witwassen.