‘Palm verdachte bij liquidatie spyshop-moord’

Gerel Palm (34), die sinds dinsdag op de Nationale Opsporingslijst staat vanwege een dubbele liquidatiepoging, is verdachte van de moord op Ronald Bakker in Huizen in september 2015, een directeur van een spyshop in Nieuwegein, aldus De Telegraaf.

Antillianen

De krant baseeert zich mogelijk op bronnen binnen de politie. De advocaat van Palm wil geen commentaar geven.

Palm wordt gezocht voor het neerschieten van twee Antillianen tijdens een ripdeal. De twee zijn zwaargewond gevonden in een weiland in Noordeloos in december vorig jaar. Palm werd op 1 maart opgepakt in Suriname. Maar hij ontsnapte uit de Flora-gevangenis, nadat hij met een vuurwapen een bewaker onder schot hield.

Motor

Na de moord op Ronald Bakker werd een man op een motor geflitst. Volgens De Telegraaf bracht onderzoek naar telecomdata de recherche op het spoor van Palm. Palm werd in april 2016 aangehouden maar wegens gebrek aan bewijs in juli vrijgelaten. Palm heeft betrokkenheid altijd ontkend. In mei werd nog een tweede verdachte aangehouden. De politie deed nog verschillende invallen maar de zaak is niet opgelost.

Volgens De Telegraaf  verkocht de spyshop waar Bakker werkte gps-bakens aan criminelen. Bakker heeft bezoek gehad van rechercheurs. Een van de verdachten van de die groep criminelen zou Palm hebben gekend.