Parlementariër België moordverdachte

Het Waalse Parlementslid Bernard Wesphael (55) wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben gedood. Hij zegt dat hij het lichaam van zijn 42-jarige echtgenote donderdagavond rond 21.00 ontdekte in de badkamer van hun hotelkamer in Oostende. Hij verklaarde dat zijn vrouw, die depressief zou zijn, zelfmoord pleegde.

 

'Ze voelde zich niet goed, ze nam veel geneesmiddelen. Ze heeft er zonder twijfel te veel genomen', zei hij. Maar de politie sluit zelfmoord inmiddels uit. Wesphael is in Brugge in bewaring gesteld.

Wurgsporen

Een autopsie toonde aan dat de vrouw een gewelddadige dood stierf: haar lichaam vertoonde wurgsporen. Wesphael legde daarop een meer gedetailleerde verklaring af aan de speurders, zo schrijven Waalse media. Na het drinken van alcohol zou er een ruzie zijn ontstaan. Volgens Wesphael ontving zijn echtgenote telefoontjes van iemand uit het psychiatrische milieu waarin ze werkt. De telefoontjes zouden haar zeer zenuwachtig gemaakt hebben en de stemming sloeg om. Daarop zou ze zich tot haar man gericht hebben, waarna de ruzie ontaardde en het tot een handgemeen zou gekomen zijn.

Schrammen

Andere hotelgasten hoorden hebben de ruzie gehoord. Wesphael had schrammen op zijn onderarmen die hij zou hebben opgelopen bij het handgemen. Hij zou zich verweerd hebben en de echtgenote bij de hals gegrepen hebben, wat de wurgsporen zou kunnen verklaren. Volgens hem viel hij toen in slaap en bij het ontwaken het levenloze lichaam van zijn vrouw hebben ontdekt.

Advocaat

Volgens de verdachte zou zijn vrouw ook een grote hoeveelheid geneesmiddelen genomen hebben. Daarover moet een toxicologisch onderzoek duidelijkheid scheppen. Volgens de advocaat van Wesphael heeft de vrouw zich dit jaar al al verschillende malen van het leven geprobeerd te beroven.

Wesphael zit in het parlement voor de linkse  Mouvement de Gauche.