Partner van Barbie aangehouden

Michael van der Plas, hoofdfiguur in de realitysoap over hem en Samantha 'Barbie' de Jong, is aangehouden geweest als verdachte van wapens- en drugshandel. Volgens crimescene.pro staat de aanhouding van Van der Plas in verband met politieonderzoek naar Reda N. – verdacht van betrokkenheid bij de overval op miljonair Wim Zegwaard. 

N. is ook verdacht van een woningoverval in Rotterdam-Hilligersberg. Afgelopen 17 mei 2013 werd Michael van der Plas aangehouden op verdenking van het aanschaffen van een automatisch vuurwapen en drugshandel. Op dezelfde avond deed de politie een inval gedaan in de bar die eigendom is van Michael en Barbie in de Keizerstraat in Scheveningen.

Garagebox

Het verband tussen Reda N. en Van der Plas ziet de recherche in een garagebox waar een tas met een Uzi stond. Deze garagebox is te linken aan Reda N., maar ook aan Michael en een andere Hagenaar P. In het onderzoek Condor is vast komen te staan dat Michael van der Plas ontmoetingen had met Reda N.

Van der Plas heeft een contract met RTL dat zou kunnen worden opgezegd als vast komt te staan dat hij strafbare feiten heeft gepleegd. RTL heeft laten weten de afloop van het onderzoek naar vermeende wapen- en drugshandel af te wachten alvorens een beslissing te nemen over het contract.

Zie meer op Crimescene.pro en Telecrime.