Pleegde bodybuilder een vierde moord?

Volgens Belgische media is er mogelijk een verband tussen de drievoudige moord in Moere (B) eerder deze week en de dood van de fotograaf Jeroen Verstraete. De 39-jarige man werd op dinsdagochtend levenloos aangetroffen in de tuin van zijn kasteeltje in Sint-Amandsberg. 

Van de drievoudige moord in Moere wordt bodybuilder Alex D. (foto boven) verdacht. Deze 25-jarige man zou dinsdagavond zijn ex-vriendin Mailys Descamps (18) en haar grootouders hebben doodgestoken. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de eveneens doodgestoken fotograaf Jeroen Verstraete (foto onder) meer dan 300 foto’s gemaakt van Mailys Descamps, waaronder enkele weinig verhullende afbeeldingen.

Motorbende

De krant voert ook een van de beste vrienden van de vermoorde fotograaf op. Die stelt dat Verstraete al een tijdje een model beschermde omdat haar ex haar iets wilde aandoen. Andere vrienden hebben tegenover Het Nieuwsblad echter verklaard dat zij denken dat er een motorbende achter de moord zit op de 39-jarige fotograaf. Verstraete was lid van een motorclub. De vrienden denken dat een rivaliserende mc eerder al inbraken bij Verstraete heeft gepleegd en een dreigbrief heeft achtergelaten.

Belgische justitie wil niet bevestigen of er een verband is tussen de drievoudige moord in Moere en die in Sint-Amandsberg.