Plofkraker ook verdacht van ramkraak

De Driebergenaar die in België recent twintig jaar cel kreeg voor het schieten op de politie na een mislukte plofkraak, is ook verdacht van een ramkraak in België die enkele weken daarvoor plaatsvond. Dat schrijft Het Parool.

Helmond

Aymad A. (27) zou hebben geprobeerd met een kabel aan een gestolen Audi RS4 een geldautomaat uit een bank te trekken, in november 2014, in het Vlaamse Hamont-Achel. A. staat hiervoor binnenkort terecht voor de Amsterdamse rechtbank.

Tegen medeverdachten in deze zaak is dinsdag negen en zes maanden geëist.

Bakengegevens

Met dezelfde Audi zou ook een ramkraak zijn gepleegd in Helmond. Uit bakengegevens over de in Hamont-Achel gebruikte Audi blijkt dat die auto ook in Helmond was in de nacht van de ramkraak.

Aymad A. was net anderhalve week uit voorarrest in de ramkraakzaak toen hij de mislukte plofkraak in Breda pleegde. Zijn zaak volgt later omdat hij in België in hoger beroep is gegaan. A. heeft een hoge straf gekregen omdat hij na de mislukte plofkraak in Breda met een Kalasjnikov op de achtervolgende politie schoot. Zijn medeverdachten kregen achttien jaar.