Plofkrakers verdacht van 54 zaken

Roger K. en David de W. die samen met vijf andere mannen terechtstaan voor de Utrechtse rechtbank wegens trek- en plofkraken in diverse plaatsen in Nederland blijven voorlopig in voorarrest blijven. Dat besloot de rechtbank na een pro forma-zitting dinsdag.

Zeven kraken

In het dossier staan 54 kraken beschreven waarvan de politie denkt dat deze verdachten erbij betrokken zijn. Ze zijn echter maar voor zeven kraken gedagvaard voor de rechtbank. Dat zijn de kraken op 23 juni in Oegstgeest, op 30 juni in Leersum, op 26 juli in Axel, op 28 juli in Almere en Utrecht, op 20 september in Soest en op 26 september in Almelo. Ze worden ook verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie gericht op het plegen van plofkraken en de diefstal en heling van auto’s.

Onderzoek

Drie van hen werden kort na de plofkraak in Soest aangehouden, de anderen na de plofkraak in Almelo. De officier van justitie gaf aan tijdens de zitting aan dat er nog onderzoek loopt naar vele andere zaken (54 plof- en trekkraken). In maart van vorig jaar liep er al onderzoek op bepaalde verdachten.

De volgende zitting zal weer een pro formazitting zijn en plaatsvinden op 31 maart. In juni zal er naar verwachting een regiezitting plaatsvinden en de inhoudelijke behandeling in september.

Zie de laatste berichten over plofkraken:

Plofkraak in Barendrecht

Pui ontwricht na plofkraak in Mijdrecht

Vragen over politie-inzet bij plofkraak

Aanhouding bij derde plofkraak in drie dagen

Twee plofkraken in één nacht

Politie wil snellere auto’s

Is het einde van plofkraken in zicht?

Plofkraken in Utrecht en Enschede (UPDATE)