Plukzezaak Eindhovenaar (bijna) van tafel (UPDATE)

Eindhovenaar Leon M. (53) moet 6.000 euro aan crimineel verdiend geld betalen aan de Staat. Dat besloot het gerechtshof in Den Bosch dinsdag. M. was in de Trefpunt-zaak vrijgesproken van handel en productie van synthetische drugs. Eerst eiste het Openbaar Ministerie dat hij  300.000 euro moest betalen, later werd dat teruggebracht tot 6.000 euro.

Productiemiddelen

M. is recent in hoger beroep vrijgesproken in zijn strafzaak. De plukze-zaak was gestart nadat de rechtbank M. tot 54 maanden cel had veroordeeld.

Het gerechtshof had M. wel veroordeeld voor het voorhanden hebben in zijn huis en zijn loods van verschillende productiemiddelen voor het maken van synthetische drugs. Het hof zag geen bewijs dat M. daarmee zelf had geproduceerd. M. zei dat de spullen van anderen waren.

Verhuur

De advocaat-generaal schrapte maandag op de zitting van de plukze-zaak de eis van 300.000 maar hield wel vast aan een bedrag van 6.000 euro omdat dit zou zijn verdiend met verhuur van de ruimtes waar de spullen stonden. M. en zijn advocaat Bert de Rooij bestreden dat hij dit geld ooit had geind, maar het hof zag dat anders.