Politicus verdacht van plofkraak

Steven Kilian (foto), kandidaat-raadslid van de partij Stadsbelang Utrecht, wordt verdacht van betrokkenheid bij een mislukte plofkraak. Kilian, die op plaats 10 staat van de partij, zit sinds 24 februari in voorarrest. Hij zou samen met 2 anderen op heterdaad zijn betrapt in Druten (Gelderland). 

Dat meldt het AD Utrecht.

Slapend

Twee mannen uit Utrecht van 23 en 24 jaar werden aangehouden, nadat ze een ruit van de plaatselijke Albert Heijn hadden vernield om zich zo toegang te verschaffen tot de supermarkt. Ze hadden het voorzien op de pinautomaat van de ING. Maar voordat ze deze konden opblazen werden ze ingerekend door de gealarmeerde politie. Korte tijd later hield de politie ook Kilian aan. Hij werd even verderop slapend aangetroffen in een bestelbusje van zijn bedrijf.

Kieslijst

Kilian staat tiende op de kieslijst van de lokale partij Stadsbelang Utrecht en heeft afgelopen week contact gehad met lijsttrekker Cees Bos. In dat gesprek heeft hij aangegeven dat hij afstand doet van zijn raadszetel in het geval dat hij gekozen zou worden, aldus het AD. Vier jaar geleden stond Kilian zesde op de kandidatenlijst. Hij kreeg toen 119 stemmen; dat was onvoldoende om in de raad te komen.