Politie: dader stond Polletje op te wachten

Volgens de politie stond de man die Martin van de Pol vorige week donderdag heeft doodgeschoten hem op te wachten terwijl die zijn dochtertje van school haalde. De politie gaf in Opsporing Verzocht een signalement van de schutter.

De 56-jarige Martin van de Pol werd donderdag 4 maart 2021 op de Alexander Dumaslaan in Amsterdam-Zuidoost neergeschoten rond 14.10. Het slachtoffer had net daarvoor zijn dochter van school gehaald en het 7-jarige meisje was erbij toen een schutter haar vader onder vuur nam. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Volgens de politie zijn er veel getuigen.

De dader was een twintiger van tussen 1.80 en 1.90 meter lang met een getinte huidskleur en een mondkapje op. Hij droeg een donkere jas. De politie denkt dat hij Van de Pol heeft opgewacht terwijl die zijn dochtertje uit school haalde. Hij zou al ongeveer vijf minuten op de plek hebben rondgehangen waar hij uiteindelijk het slachtoffer neerschoot.

Een dag eerder heeft hij zeer waarschijnlijk ook in de buurt rondgehangen met het plan om de liquidatie te plegen. Van de Pol haalde die dag niet zelf zijn kind uit school en is dus niet op de waarschijnlijk verwachte tijd langs de latere plaats delict gelopen.

Zie ook:

‘Polletje wilde na zijn vrijlating wraak nemen voor dood Carlo Picornie’