Politie deelt beelden voortvluchtige gedetineerden Turnhout

De lokale politie van de regio Turnhout heeft vrijdag op Facebook een opsporingsbericht geplaatst van de nog twee voortvluchtige gedetineerden die donderdagavond ontsnapten uit de Turnhoutse gevangenis. Het gaat om de 25-jarige Oualid Sekkaki (de broer van ‘ontsnappingskoning’ Ashraf Sekkaki, foto links) en zijn kompaan, de 38-jarige Abderrahim Baghat (foto rechts).

Verontwaardiging

De politie vraagt om uit te kijken naar de twee voortvluchtigen. Donderdagavond en vrijdagochtend wilden parket en politie de identiteit van de ontsnapten nog niet vrijgeven, hoewel er wel werd gevraagd om naar hen uit te kijken. Dat leidde tot veel verontwaardigde reacties op sociale media.

Beruchte broer

Oualid Sekkaki is de broer van de beruchte Mechelse gangster en ‘ontsnappingskoning’ Ashraf Sekkaki. Oualid zit een celstraf van twee jaar uit voor een schietpartij in Hoboken waarbij een 28-jarige man in de knie werd geschoten. Eerder werd hij ook al veroordeeld voor een inbraakpoging bij zanger en politicus Walter Grootaers en voor de invoer en het transport van 25.000 xtc-pillen.

https://www.facebook.com/PZRegioTurnhout/photos/a.1493946520655433/2863585503691521/?type=3