Politie doet invallen na schietincident Utrecht

In het onderzoek naar het schietincident dat plaatsvond in Utrecht-Overvecht, in de nacht van zondag op maandag, heeft de politie op zes plaatsen doorzoekingen gedaan. De politie zegt onder andere track & trace-systemen, observatiemiddelen en een hoeveelheid (hard) drugs in beslag te hebben genomen.

Bekenden

Volgens de politie zijn die nacht rond middernacht twee mannen in een rijdende auto beschoten met een automatisch wapen. Deze mannen vluchtten naar de Orinocodreef waar ze overstapten in een andere auto en naar een ziekenhuis werden gebracht. Beide slachtoffers zijn na behandeling uit het ziekenhuis ontslagen. De twee zijn bekenden van de politie.

A5

De daders waren volgens de politie mannen met een donkere huidskleur. Ze gingen er in een BMW vandoor en zijn later overgestapt in een Audi A5. Het valse kenteken dat hiervoor gebruikt is komt overeen met een kenteken van een auto die aangeboden wordt op Marktplaats. De auto’s en de daders zijn spoorloos.

Meer invallen

Tientallen rechercheurs van de recherche Midden-Nederland werken aan de zaak. In het onderzoek zijn dinsdag invallen gedaan in zes woningen. Vier woningen in Utrecht en twee woningen in andere plaatsen. De politie zegt dat er mogelijk meer invallen gaan plaatsvinden. In het onderzoek zijn nog geen aanhoudingen verricht.