Politie geeft beelden schutter Best vrij (VIDEO UPDATE)

De politie Oost-Brabant vermoedt dat een conflict in de drugswereld de oorzaak is van een reeks schietpartijen in en rond Eindhoven. Het gaat onder meer om de moord op Toon Sweegers en een liquidatiepoging in Best.

Best

De politie heeft in Bureau Brabant beelden vrijgegeven van de man die dit jaar op 7 mei met een pistool aan het schieten was op een vrouw in Best. De bewoonster van een huis aan de Mr. C. Goselingstraat raakte slechts licht gewond aan haar arm.

Ze liep aan de achterzijde van haar woning de straat op om een afvalcontainer buiten te zetten. Toen ze terug liep verscheen een man met een helm die in het donker gekleed was. Hij begon te schieten.

Scooter

De schutter liep daarna weg en stapte op een gereedstaande scooter of motor, bestuurd door een tweede persoon. Ook deze was donker gekleed en droeg een helm. De verdachten gingen er met hoge snelheid vandoor.

De politie ‘vraagt zich hardop af’ of er een relatie is met andere geweldsincidenten in de regio Eindhoven in de afgelopen maanden. Nog vier andere schietpartijen komen in beeld, die tussen 10 maart en 18 juni plaatsvonden.

Zie ook:

Schietpartij woonwagenkamp Eindhoven (VIDEO)

Schoten in Eindhovens woonwagenkamp