Politie geeft geen signalement schutter(s) Jalink (VIDEO)

De politie heeft in Opsporing Verzocht geen informatie gegeven over de dader of daders die Vincent Jalink afgelopen vrijdag in Diemen hebben geliquideerd. Het enige dat de politiewoordvoerder zei was dat er één of twee daders zijn ‘weggerend’.

Getuige

Mogelijk zijn ze even verderop in/op een auto, scooter of motor gestapt, zei de politiewoordvoerder. Normaal gesproken geeft de politie aan het publiek een signalement. De politie weet ofwel veel meer over de schutter(s) maar wil dat niet bekend maken in het belang van het onderzoek, ofwel er heeft zich nog geen enkele getuige gemeld die de schutter(s) heeft gezien.

Zoontje

In Opsporing Verzocht werd duidelijk dat het 9-jarig zoontje van Jalink naast hem in de auto zat terwijl zijn vader achter het stuur werd beschoten. Jalink wist zichzelf nog uit het voertuig te werken terwijl het jongetje in paniek naar huis rende en daar op ramen lopen sloeg om hulp te halen. Hij rende daarna weer terug om te kijken hoe het met zijn vader was. Deze lag inmiddels omringd door buurtbewoners op straat. Hij overleed later in het ziekenhuis.