Politie geeft signalementen brandstichters

De politie heeft twee signalementen gegeven van de twee mannen die dit weekend de 32-jarige eigenaar van het Palazzo Theater aan de Maasstraat in Grave hebben mishandeld en er hebben brandgesticht. Beide overvallers zijn tussen de 40 – 45 jaar oud en droegen donkere kleding.

Kaal

Een van hen was vrij tenger van postuur, is ongeveer 1,70 m lang, een getinte huidskleur en heeft kort zwart haar. De andere dader is kaal en blank, ongeveer 1.80 m lang en heeft verder een normaal postuur. Waarschijnlijk zijn de twee Nederlands. De twee probeerden op 21 april rond 00.30 een gewapende overval te plegen. Twee mannen wilden in een ruimte in het theater geld wegnemen uit een kassa toen ze betrapt werden door eigenaar Jan-Paul Beukering. Op dat moment waren er geen bezoekers meer in het theater. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp eisten de overvallers geld.

Aangifte

De medewerker pleegde verzet en rende hierna weg. Direct daarop waarschuwde hij de politie. Niet lang daarna verscheen de politie en stelde een onderzoek in. De twee daders zijn in onbekende richting verdwenen met medeneming van een onbekend geldbedrag uit de kassa. Beukering heeft aangifte gedaan. Tijdens de overval afgelopen weekend zou Beukering zijn vastgebonden door dezelfde mannen, waarna ze zouden hebben brandgesticht met een ontvlambare vloeistof en weggerend.