Politie: getuigen dodelijke schietpartij zwijgen (UPDATE)

De politie in Rotterdam vermoedt dat de schietpartij op Katendrecht, waarbij vorig jaar de 32-jarige Dairon “Dajo” Alberto om het leven kwam, een wraakactie is geweest.

Beverwaard

De leider van het onderzoeksteam zegt dat het ‘er veel schijn van heeft’ dat er een verband is met de dubbele liquidatie op de Rhijnauwensingel in december 2017 in Rotterdam-Beverwaard, van Gilbert Henrietta (26) Gilbert “Giba” Henrietta (26) en Lindomar Elisabeth (25).

Iemand anders dan “Dajo” of “Dayo” zou op Katendrecht doelwit zijn geweest. Betrokkenen willen hierover niet met de politie praten. Overigens blijft de recherche ook met andere scenario’s rekening houden.

“Dayo” werd doodgeschoten op de Rechthuislaan op het moment dat hij even wat stond te roken en te praten met vrienden die hij tegenkwam toen hij voor een boodschap even het huis was uitgelopen.

NLS

De politie heeft een tip gekregen dat de schutter en zijn kompaan die op de vluchtscooter reed naar Curaçao zijn gevlucht en dat ze zijn gelieerd aan No Limit Soldiers (NLS). Dat is van oorsprong een jeugdbende op Curaçao, maar volgens justitie inmiddels een volwassen criminele organisatie.

Gilbert Henrietta

Henrietta zou lid zijn geweest van NLS. In 2013 werd hij beschoten tijdens een confrontatie in Rotterdam met de rivaliserende Buena Vista City (BVC).

Feis

Overigens ligt er ook in het onderzoek naar het doodschieten van rapper Feis (in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag) een link met de moorden in de Beverwaard. De politie is op zoek naar de 24-jarige Silvano M. uit Rotterdam. M. figureerde in het onderzoek naar de moord op “Giba” Henrietta en Lindomar Elisabeth. De recherche had aanwijzingen dat M. mensen probeerde in te schakelen om Henrietta te liquideren. Kennelijk waren die aanwijzingen niet juist of niet hard genoeg.

Overigens zou M. geruime tijd zijn ondergedoken geweest voordat hij weer opdook met Nieuwjaar in Rotterdam.

In De Telegraaf doet de politie een beroep op mensen uit de Antilliaanse gemeenschap om hun kennis te delen. De vrees bestaat dat wederzijdse wraakgevoelens tot nieuwe aanslagen kunnen leiden.

Zie meer over NLS:

Getuige verzon verklaring over aanslag Holleeder

Aanhouding in Nederland voor moord Wiels

Liquidatiezaak Hato: ‘Waarheid komt nooit boven tafel’

Shurandy Q. ook in hoger beroep vrijgesproken