‘Verdachte schietpartij Enschede is Stephan D.’

In Enschede is woensdagmiddag een man doodgeschoten zijn woning. De man die is aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij is de 53-jarige Stephan D. Dit meldt de krant Tubantia donderdagmiddag.

Schot

Rond 15.30 werd woensdag een knal gehoord door bewoners van de Oostburgweg in Enschede. Dat bleek een schot te zijn, waardoor een inwoner van een woning werd gedood. Een andere bewoner van het huis is kort na het incident aangehouden, bevestigt de politie aan Tubantia.

De politie doet onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer. De dader zou volgens de krant de 53-jarige eigenaar van de woning zijn, Stephan D..

Pistool

Niet duidelijk is wat er exact heeft plaatsgevonden, of wat de reden van de schietpartij is. Volgens omstanders, zo meldt de krant, zou de bewoner met zijn eigen pistool zijn gedood.

Het zou gaan om een pand dat in meerdere kamerwoningen is opgesplitst. Stephan D. verhuurt kamers in het bewuste pand, dat op zijn naam staat. Hij heeft er onlangs camera’s laten ophangen. Ook is de politie regelmatig te zien geweest bij de woning.

Tubantia meldt ook dat D. in september 2017 door het Openbaar Ministerie (OM) werd vervolgd voor het bezit van een vuurwapen. Hij zou toen een kogelgeweer van het merk Adler Jager AP80 in bezit hebben gehad, en 20 patronen van het kaliber .22.

Snel

Een persfotograaf die snel ter plaatse was, legde woensdag al vast dat de verdachte een man van middelbare leeftijd was. Volgens zijn advocaat Roy van der Wal zit Stephan D. inmiddels ‘in beperkingen’. Dat betekent dat hij alleen contact met zijn raadsman mag hebben.