Politie houdt vluchtgevaarlijke overvaller aan (UPDATE VIDEO)

De politie zegt donderdag de 19-jarige Luciano D. te hebben aangehouden. Deze tweevoudig overvaller stond sinds juni 2017 gesignaleerd op de Nationale Opsporingslijst. Hij had zich onttrokken aan het toezicht tijdens begeleid verlof.

Politiekogel

De politie ziet de jongen als vluchtgevaarlijk en ‘onberekenbaar’. Tijdens een begeleid verlof in 2016 wist hij ook al te ontsnappen. Bij zijn arrestatie in Osdorp dwong de politie zijn auto tot stoppen. D. ging er met hoge snelheid vandoor en werd geraakt door een politiekogel (zie onder). Drie dagen later werd hij alsnog opgepakt. Na zijn aanhouding deed hij aangifte tegen de agent die de kogel afvuurde maar deze werd uiteindelijk niet vervolgd, aldus AT5.

Box

De arrestatie donderdag gebeurde na 17.15 in Amsterdam-Geuzenveld toen de politie een melding kreeg van een inbraak in een woning. Bij controle van een groepje jongens gaf één van hen een valse naam op. Nadat dit werd aangegeven sloot de groep de agent in. Luciano D. rende weg. Later kreeg de politie een tip dat er zich iemand had verstopt in een box aan de Jacob van Maerlantstraat. Dat bleek D. te zijn.

D. was sinds 2015 gedetineerd in een justitiële jeugdinrichting. Hij is schuldig bevonden aan plegen van twee gewapende overvallen.