Politie lost schoten bij arrestatie man met vuurwapen Leeuwarden (VIDEO)

Agenten hebben maandagavond in Leeuwarden schoten gelost bij de arrestatie van een man die een vuurwapen droeg. Dat gebeurde nadat rond 20.30 een melding binnenkwam over een man die met een wapen in een cafetaria bij De Centrale zat en schoten zou hebben gelost. De 40-jarige man uit Leeuwarden werd in zijn heup geraakt door een politiekogel en is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie droeg de verdachte een nepvuurwapen.

Beelden

De verdachte ging er te voet vandoor. Op beelden via social media is te zien hoe de man met een vuurwapen in zijn hand vlucht via tuinen en zijstraatjes, terwijl de politie hem achterna zit en schoten lost. De politie bevestigt dat er door agenten meerdere keren geschoten is op de vluchtende verdachte, die zich ophield in de Borneostraat. De Vlietzone werd ruimschoots afgezet. Ook de Dienst Speciale Interventies (DSI) was aanwezig.

Het motief voor de schietpartij is onduidelijk. Volgens getuigen zou de man via de achterkant van het cafetaria gevlucht zijn. Hij werd daar op het toilet gezien met een vuurwapen. Buiten de verdachte om raakte er niemand gewond.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het incident. Dat is gebruikelijk als er bij een incident door de politie wordt geschoten en er mensen gewond raken.

 

https://twitter.com/DunK_058/status/1422280606331846658?s=20