Politie naar Albanië voor verhoor in moordzaak

Een team van rechercheurs gaat eind deze maand naar Albanië om een man te verhoren die wordt verdacht van de moord op Soufian Lahnstein in Maastricht. De Albanees zit vast voor een andere zaak en werd vorige maand opgepakt in zijn cel. Lahnstein werd in december 2013 doodgeschoten. Vermoedelijk gaat het om een afrekening in het criminele circuit.

In juni werd een man uit Luik in deze zaak opgepakt, maar die kwam vrijdag op vrije voeten. De man blijft verdachte in de zaak. Hij heeft bekend dat hij bij de schietpartij aanwezig was, maar hij zegt dat hij de trekker niet heeft overgehaald.

Bewakingsbeelden

Dat zou ook blijken uit de beelden van een bewakingscamera. Daarop is te zien hoe de schutter achter Lahnstein aanrent en hem neerschiet. Het slachtoffer loopt daarna gewoon door, en de schutter rent daarop weg in plaats van nog een keer te schieten. Korte tijd later zakt Soufian in elkaar en overlijdt een dag later in het ziekenhuis.

Volgens de politie was het slachtoffer actief in de drugshandel maar het zou geen “grote jongen” zijn in Maastricht in omgeving. De dood van Soufian Lahnstein heeft vermoedelijk wel met drugshandel te maken.

Belgische link

Er is een duidelijke Belgische link in de zaak. De schutter is er vermoedelijk samen met een tweede persoon vandoor gegaan in de auto van het slachtoffer. De Volvo wordt ’s avonds in het Belgische dorpje Jalhay branden aangetroffen. Er zit op dat moment een gestolen Belgische kentekenplaat op de auto.