Explosief in Zoetermeer is geweergranaat in auto (UPDATE)

De politie in Zoetermeer heeft zaterdagmorgen een straat afgezet, vanwege het vermoeden dat er een explosief is aangebracht aan een voertuig. Later trof de EOD een geweergranaat aan in een auto. Er is een verdachte aangehouden.

Foto ter illustratie

Explosief

In de Schiebroekstraat in Zoetermeer was zaterdagochtend een speciaal team aanwezig (Team Explosieven Verkenning) om een auto te onderzoeken, waarvan men vermoedt dat er een explosief in aanwezig is. Ook de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam ter plaatse. Bewoners kregen het advies binnen te blijven, en hun ramen en deuren gesloten te houden.

Inmiddels is duidelijk dat de politie in de auto van een verdachte een geweergranaat heeft gevonden. Dit is een granaat die met behulp van een geweer weggeschoten kan worden. Dit meldt Omroep West. Op foto’s is te zien dat er onderzoek wordt gedaan in een auto met een Belgische kentekenplaat.

Geweergranaat

De omroep meldt dat een man in camouflagekleding vanmorgen op ramen en deuren stond te bonken, waarna hij werd opgepakt. In zijn auto vonden agenten een gevaarlijk voorwerp, wat na onderzoek de geweergranaat bleek te zijn. De straat werd ruim een uur afgezet en bewoners werden opgeroepen binnen te blijven en ramen en deuren dicht te houden. ‘Dit maakt wel indruk’, zegt een kapster in de straat tegen Omroep West.

Heftig

De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) heeft de geweergranaat meegenomen, om deze op een veilige plek tot ontploffing te brengen. In de straat staan meerdere appartementencomplexen en zitten ook wat kappers. Een omstander zegt dat er veel politie in de straat was. Ook zit er een zorgcentrum in de straat. ‘Alle cliënten waren veilig binnen’, zegt een medewerker.